Ob osebnem prevzemu na Kmetiji Kastelic do 10% popusta na celoten nakup.

Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine: www.kmetijakastelic.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT), , Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga Jaka Kastelic, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.kmetijakastelic.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem. Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je ponudnik. Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja ponudnika ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del na tej spletni strani.

Cene

Vse cene veljajo za spletno trgovino, vsebujejo DDV in so razvidne iz spletne trgovine, za vsak izdelek posebej. Na ostalih prodajnih mestih so cene lahko drugačne od cen v spletni trgovini. Cene, po katerih kupec izvede dotični nakup, so fiksne s potrditvijo naročila. Ponudnik si pridržuje pravico, da cene spremeni. Cene ne vsebujejo stroška poštnine. Cene so enake ne glede na vrsto plačila.

Fotografije in opisi izdelkov

Nekatere fotografije so naše avtorske, nekatere pa so simbolične. Izdelki se lahko preoblikujejo, spremeni se količina, embalaža, etiketa ipd. Barvni odtenki, videz in postrežna embalaža lahko odstopa od dejanskega stanja, kar ne more biti razlog za reklamacijo. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne razlike v izgledu izdelkov na fotografijah in izdelkov v realnem stanju.

Opisi izdelkov so pripravljeni tako, da so čim bolj nedvoumni in jasno poudarjajo lastnosti izdelkov. Za pravopisne oz. tekstovne napake ne sprejemamo odgovornosti. V primeru, da kupcu kakšna lastnost izdelkov ni jasna, ga prosimo, naj nas za pojasnilo kontaktira po elektronski pošti.

Način plačila

Kupec lahko izbira med  plačilniimi karticami ali preko neposrednega nakazila na bančni račun. Vse podrobnosti o plačilu dobi kupec v elektronskem sporočilu ob naročilu.

Priporočamo uporabo plačilnih kartic, saj bo tako obdelava vašega naročila veliko hitrejša in lažja tako za vas, kot za nas.

Postopek naročila

Kupec na spletni strani www.kmetijakastelic.si klikne na posamezni izdelek, odpre se mu opis, možnosti izbire količine in cena. Kupec potem, ko izbere željen izdelek, količino in (morebitno) varianto mase, pritisne na gumb dodaj v košarico. Po enakem postopku kupec doda vse željene artikle. Ko želi zaključiti nakup, klikne na gumb ‘’Prikaži košarico’’. Kupec lahko še vedno dodaja ali spreminja količino dodanih izdelkov. Ko je zadovoljen z izbranim, klikne na gumb ‘’Nadaljuj na blagajno’’. 

Nato vnese še svoje kontaktne podatke, naslov, način plačila in morebitne opombe.

Ko kupec klikne na gumb ‘’Kupite sedaj’’, je naročilo izvedeno. V primeru, da je izbrano plačilo s plačilno kartico, bo šlo naročilo tudi zelo hitro v obdelavo, če kupec izbere plačilo po predračunu, pa bo nakup zadržan do izvedene transakcije.

Vsa nadaljnja navodila kupec dobi preko e-pošte.

Stroški dostave

Naročil ne odpošljamo po pošti. Možen je le osebni prevzem.
 

Čas osebnega prevzema

Vsak četrtek v Ljubljani

-Litijska cesta (trgovina hruška) (čet. 9.00-10.00)

-Btc Ljubljana (čet 10.00-11.00) (parkirišče big bang)

-Šiška mercator center (čet 11.00-11.40 (trgovina kalček – šiška)

-Vič (spar center) (čet.12.00-18:00 na tržnici)

Na kmetiji Kastelic

-Kmetija Kastelic (pet. – sob.: 8.00-18.00) 

-Po predhodnem dogovoru (031 555 224)

V primeru, da katerega od izdelkov trenutno ni na zalogi, vas prosimo, da izberete drug izdelek. Če vas zanima možnost naročila izdelka, ki ga ni na zalogi, nam lahko pišete na info@kmetijakastelic.si in sporočili vam bomo, kdaj bo izdelek na voljo.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov, vračilo plačila

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov : info@kmetijakastelic.si sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku/podjetju v 14 dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tu.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

V skladu s 3. točko 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek, ki je hitro pokvarljiv ali mu hitro preteče rok uporabe.

Pritožbe in spori

Ponudnik skladno z zakonskimi normativi ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega zareševanje potrošniškega spora, ki bi ga lahko potrošnik sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik omogoča spletno trgovanje na območju RS in na svoji spletni strani objavlja platformo za spletno reševanje potrošniških sporov na spletnem naslovu: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

Komunikacija

S kupcem bomo komunicirali na način, ki bo primeren za obe strani prodajnega procesa (za ponudnika in uporabnika). Možna komunikacija je preko e-pošte in preko kontaktnega telefona

Piškotki

Kaj so piškotki in čemu so namenjeni

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naložijo spletišča, ki jih obiščete. Piškotki se na široko uporabljajo za delovanje spletnih spletne strani delovale ali bolj učinkovito delovanje, pa tudi za pridobivanje informacije lastnikom spletne strani.
 

Piškotki v uporabi

Ime Namen Trajanje
viewed_cookie_policy Piškotku se nastavi vrednost “yes”, kadar uporabnik vidi in se strinja z Cookie law informacijsko pasico. 1 leto
wordpress_* Piškotek za prijavljenega uporabnika. Trajanje seje brskalnika
wordpress_logged_in_* Piškotek za prijavljenega uporabnika. Trajanje seje brskalnika
woocommerce_cart_hash Piškotek hrani kodiran niz, ki predstavlja vsebino WooCommerce nakupovalne košarice. Trajanje seje brskalnika
woocommerce_items_in_cart Pikotek beleži, če so prisotni artikli v WooCommerce nakupovalni košarici. Trajanje seje brskalnika
woocommerce_recently_viewed Pikotek hrani polje z do 15 nazadnje ogledanimi artikli. Trajanje seje brskalnika
wp_woocommerce_session_* Pikotek hrani unikaten identifikator za nakupovalca in služi iskanju košarice med podatki nakupovalcev. 1 dan
_ga Piškotek služi razlikovanju uporabnikov. Izvor: Google Analytics 2 leti
_gid Piškotek služi razlikovanju uporabnikov. Izvor: Google Analytics 24 ur
_gat Piškotek služi zaviranju zahtevkov. Izvor: Google Analytics 1 minuta
__utma Piškotek služi razlikovanju uporabnikov in sej. Izvor: Google Analytics 2 leti
__utmt Piškotek služi zaviranju zahtevkov. Izvor: Google Analytics 10 minut
__utmb Piškotek se uporablja za določanje novi sej/obiskov. Izvor: Google Analytics 30 minut
__utmc Piškotek se uporablja za določanje novi sej/obiskov. Izvor: Google Analytics Trajanje seje brskalnika.
__utmz Piškotek hrani izvor prometa ali kampanje in služi določanju prihoda na spletno stran. Izvor: Google Analytics 6 mesecev
__utmv Piškotek hrani uporabniške spremenljivke po meri. Izvor: Google Analytics 2 leti

Izbris piškotkov

Večina brskalnikov ima že samodejno nastavljeno samodejno sprejemanje piškotkov. Seveda že večina brskalnikov omogoča, da si lahko uporabnik sam nastavi način shranjevanja piškotkov. S tem, ko onemogočite piškotke spletna stran ne bo delovala pravilno oziroma bodo njene funkcionalnosti onemogočene.

Navodila za omogočanje nastavitev lahko najdete tukaj:

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Google Chrome

Opera

Safari

Če želite preprečiti sledenje storitve Google Analytics na vseh spletnih mestih, obiščite http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.